donderdag 7 januari 2016

Nieuws!

Op dag T+16 (30 december) werd een buisje bloed naar het genetica-labo gestuurd met de opdracht te bepalen van welke makelij de aanwezige bloedcellen waren. Vandaag kregen we het nieuws dat ze "allemaal" van Balder-makelij waren! Het is te zeggen voor 95%. (Over de resterende 5% wordt geen uitspraak gedaan aangezien ze natuurlijk slechts een staal nemen.) In het jargon: full chimerisme. Dan toch...

We durven het nog niet helemaal te geloven. Het hoog aantal monocyten blijft een haar in de boter. Wat als sinds die bloedname enkele hardnekkige alrikcellen bekomen zijn van de chemo en ook zijn beginnen produceren, broederlijk naast de baldercellen? Deze zeldzame ziekte blijft ook voor de dokters nog ondoorgrondelijk. Volgende week volgt er een beenmergpunctie, waarop ook DNA-testen zullen uitgevoerd worden... Door het stoppen van het immunosuppressivum zien we alvast een boost van de witte bloedcellen. Er zijn er op één dag 800 bijgekomen en de teller staat op 2000.

Het is ingehouden juichen en verder afwachten.

Alrik was alvast - alweer - nog steeds - in prima vorm! Geïnspireerd door de creatieve suggesties van daddy, houdt hij er de vreemdste eetlust op na: plattekaas-bananenprut met speculoos en nacho-chips, of zorgvuldig van hun saus ontdane lasagnevellen met mayonnaise en ketchup en salami-rolletjes. Dit alles (gelukkig) op een bedje van parenterale voeding (via katheter). We zijn heel blij dat de sondevoeding (via buisje in de neus) voorlopig uit het zicht mag blijven. En vandaag werd tante Laura verwelkomd door een overtuigend muziekstuk op xylofoon.

9 opmerkingen:

  1. Anja

    Dat is al goed nieuws na de twijfels die je de voorbije dagen had.

    groetjes
    sam en Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Alrikje,
    Op de tonen van de xylofoon kan je vrolijk blijven. En profiteren van jouw Baldercellen. Allemaal goed voor jou.
    En voor iedereen van bij jou tot bij ons.
    Een dikke knuffel van
    Griet en Xavier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn, zo'n beetje hoopgevend nieuws voor het slapengaan... Hopelijk lukt het ook voor jullie om even iets te ontspannen, wat zorgelozer te slapen. Ik vind jullie 'krakken', allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zalig nieuws om horen, Anja! Hopelijk gaat die emotierollercoaster het vanaf nu rustiger aan doen.
    Groetjes!

    Jassmin & David

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Anja, ik sluit mij bij alle voorgaande opmerkingen aan. Zo fijn om dat goede nieuws te krijgen na de voorbije moeilijke dagen! Wij supporteren hier heel hard mee voor al die Balder-cellen! En fijn om te horen dat Alrik nog steeds in form is! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hetzelfde hier, een kleine 'oef' van opluchting, hoopgevend nieuws, en een figuurlijke duw in jullie rug...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Quelques lignes positive, quel bonheur de les lire. Alrik en route pour le concert... Gros bisous.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Fijn om te lezen, we duimen verder!!

    BeantwoordenVerwijderen