vrijdag 1 januari 2016

Naar de operatiekamer

Net nu hij helemaal mooi genezen moest zijn, schoof dus de katheter een beetje los. Een nieuwe tocht doorheen de gangen van gasthuisberg naar het operatiekwartier. Een masker nu ook voor Alrik. Het plan was om een nieuwe katheter te plaatsen via een buisje dat ze over de oude zouden laten schuiven. Maar dat is mislukt. Ze hebben dus opnieuw een hulpsneetje gemaakt in zijn hals en de katheter een heel eind naar het midden opgeschoven. Zo'n beetje boven zijn borstbeen. Het bloedde nog veel na de ingreep en ook het vorige gaatje is een gapend wondje. Het wederom dagelijks verband vervangen belooft een moeilijke (pijnlijke) klus te worden want de statlock (de plakker met klepjes waaraan het buisje gefixeerd wordt op de huid, net buiten het lichaam) bevindt zich erg dicht bij het gaatje waardoorheen het buisje in zijn lichaam verdwijnt.

Bij de eerste vervanging van het bloederig verband, onder pijngeroep van Alrik werd ik alvast onwel...

Laten we hopen dat de katheter deze keer echt beter zit. En misschien is het voordeel dat dit exemplaar een langere tijd zal kunnen blijven zitten na thuiskomst. En dus zoveel armprikken minder...

Vandaag zal Alrik 4 zakjes bloedplaatjes krijgen. Dat zijn 4 bloedgiften van 4 personen. Als er nog iemand twijfelt om bloed te geven... doen, doen en nog eens doen.




2 opmerkingen:

  1. Salut petit bonhomme tu es très courageux et je te donne toute mes forces... Anja tu as entièrement raison donnons un peu de notre sang, ce ne sont que quelque goutes mais quand on a besoin, la moindre goutte est importante. En ce qui me concerne je me rend lundi première heure à l'hôpital et j'invite tout le monde à faire de même... Je vous embrasse du fond du cœur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. auw klinkt pijnlijk... wat een dapper kereltje ! ! !
    veel succes met de komende plakker-vervangingen
    nadien krijgt hij hopelijk telkens een hele mooie parel?
    hadelijn

    BeantwoordenVerwijderen