zondag 3 januari 2016

Balen

Het is zo balen. Dat gedoe met die katheter. Niet alleen verliest hij nodeloos bloed, ook is het telkens weer een aanslag op zijn dagritme. Als hij dan al eens enthousiast is over bijvoorbeeld een nieuwe uitvinding van daddy (Alrik op jacht met een canon gemaakt van een spuit, een rubberen handschoenvinger en een mondspons) wordt hij weer op het bed verwacht om pijnlijke dingen te ondergaan. Het is lastig om met het gevoel te leven dat de chirurg het verknoeid heeft. Diegene die vandaag langskwam haalde het zorgvuldig aangebrachte 'stollingsverband' weg en veroorzaakte daarmee gewoon weer nieuwe bloedingen. En morgen komt 'de prof' langs die de operatie heeft uitgevoerd. Pff.

En zijn gewicht gaat terug omhoog. En de roodheid neemt terug toe. Dat was dus de boodschap van de dokter gisteren. We zijn nog niet uit de problemen. De acute afstotingsverschijnselen moeten nog beginnen. We zijn hier nog voor weken...

Alrik op jacht

6 opmerkingen:

  1. Amai ja, balen is wel echt van toepassing op heel deze situatie... Ik vind het allemaal zo rot!! En er is zo weinig om te zeggen, voel me altijd zo onnozel als ik telkens weer maar gewoon veel moed wens... Weet dat ik veel aan jullie denk en echt heel erg mee hoop en duim voor betere tijden, of zelfs al gewoon betere dagen. Moed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We lezen en leven elke dag mee. Zeer te begrijpen de frustratie over iets dat extra ellende voor Alrik en extra zorgen voor jullie oplevert, bovenop het hele transplantatie proces. Hopelijk zijn er mensen in het ziekenhuis die begrip hebben en waarvan je kunt voelen dat ze meeleven, waar je steun aan hebt als je in een dip zit.
    Stevige knuffel. ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel veel moed en heel veel medeleven is waarschijnlijk het meest waardevolle dat we jullie kunnen wensen! We staan aan de zijlijn en hopen zo hard mee dat er snel eens een 'rustigere' periode mag zijn voor jullie waarin je weer de ruimte krijgt om op adem te komen. .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel vervelend dat er nog menselijke fouten bovenop komen... alsof het nog niet genoeg is!
    hadelijn x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Al je vertrouwen rust in de handen van die dokters/profs, het leven van je kind ligt in hun handen. Eigenlijk mag en kan dit niet gebeuren, dit is meer dan balen en je bent dan zo machteloos omdat je er niets aan kan doen terwijl je "maar" 1 ding vraagt : GENEZEN !
    Zoals iedereen hier wens ik jullie hopen moed en sterkte en dat het voor Alrik weer heel snel terug berg op gaat.

    BeantwoordenVerwijderen