dinsdag 5 januari 2016

Aanval

Dr. Renard bevestigde haar bezorgdheid over de monocyten. De vrees is dus een opflakkering van de verkeerde soort witte bloedcellen, geproduceerd door Alrik zijn stamcellen die in dat geval dus niet uitgeroeid zijn. We moeten de resultaten van de handmatige telling van de bloedcellen afwachten en de resultaten van de bepaling van het chimerisme, alsook de resultaten van de beenmergpunctie die volgende week gepland is.
Maar er is wel al een strijdplan. Hou u vast! Aangezien de afstotingsverschijnselen tot hier toe zeer beperkt gebleven zijn (het oedeem dat hij gehad heeft wordt dus volledig als 'engraftment' beschouwd en niet als afstoting) wordt het immunosuppressivum (cyclosporine) vandaag STOPgezet! Normaal wordt dit 6 maand gegeven bij een familiale donor (en minstens een jaar voor een niet-familiale). De bedoeling is dus dat de witte bloedcellen, gemaakt uit Balders stamcellen voluit in de aanval gaan op Alrik zijn oorspronkelijke stamcellen.
We moeten ons dus verwachten aan (felle) diarree, misselijkheid, roodheid, koorts, oedeem. Vanaf overmorgen of zo. En we gaan zelfs bezorgd zijn als die ellende niet optreedt. De mooie dagen die we gehad hebben met Alrik (ook vandaag weer!) werken zichzelf op tot kostbare momenten.






6 opmerkingen:

  1. Goed dat het strijdplan zo snel in werking treedt! En jammer dat het zich laat vergezellen door ambetantigheden... Maar t'is voor de goede zaak!
    Veel vechtlust aan jullie allen daar!
    En by the way, Alrik draagt een dino-t-shirt op dinsdag, is daar over nagedacht? ;-)
    Hadelijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel strijdlust voor jullie allen... Wat een nieuws alweer... Geniet van deze heel kostbare momenten, al kan ik me voorstellen dat dat niet bepaald evident is... Veel moed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Man man man, veel moed alweer. Komaan witte bloedcellen Balder, ga ervoor! En Alrikje, nog even doorbijten jongen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is maar een dunne reddingsboei...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn dat je een fijne dag had, hopelijk heeft het jullie kunnen opladen voor de Grote Strijd. Ik duim dat dat een korte krachtige strijd gevolgd wordt door een laaiende overwinning. Veel moed aan jullie allemaal! Liefs, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En wat kan je op zo'n momenten doen? Vooral genieten van die mooie kostbare momenten en je hart vullen met de warme liefde die je dan voelt om de volgende periode weer sterk te staan? Ik die jullie liefs en moed met heel mijn hart!

    BeantwoordenVerwijderen