zondag 10 januari 2016

Moet er nog stress zijn?

Deze morgen was Alrik weer opgeblazen. Hij had een onherkenbare gezichtsuitdrukking. Hij weegt ook weer anderhalve kilo te veel. Zijn buik is erg opgezet én... het bilirubine-gehalte in zijn bloed is verhoogd. Dat wijst op (beginnende) leverschade. Er kwam een radioloog aan te pas met een echograaf. Alrik heeft water in de buik (ascites). Dat bevestigt de leverschade. Hij klaagt ook van buikpijn maar gedraagt zich al bij al constructief en positief. Zijn witte bloedcellen zijn weer wat gedaald. De monocyten gelukkig ook, maar het meest van al, zijn de neutrofielen gedaald, wat dan weer een tegenvaller is.

De gevreesde leverschade die uitbleef tijdens het vorig oedeem is er nu dan ineens toch en manifesteert zich als een schep bovenop onze emmer die toch al overliep... De leverschade is in dit stadium niet onherstelbaar.

3 opmerkingen:

  1. Wachten wachten wachten en je zorgen maken zorgen maken zorgen maken, vreselijk, het enige wat je als ouders kan doen. Veel moed om alsmaar zo rustig mogelijk door te gaan. Een dikke supporterende knuffel,
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik sluit mij aan bij het supporteren van Sigrid. Wij denken aan jullie. Liefs, Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Quel combat......... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De tout cœur avec vous.

    BeantwoordenVerwijderen