zaterdag 12 december 2015

Dag T-2

Deze morgen heeft daddy Alrik aan het knutselen, ja zelfs aan het ontwerpen gekregen. Samen hebben ze een uilsmasker gemaakt van een half, kartonnen nierbekken, de hoekjes van een appelsiensapbrikjes en de lintjes van een wegwerp steriele schort met bijbehorend uilskuikennestje van papier. En dan veel gezongen. Improvisatie! Elk om beurt een zin, van de koe die in de kerstboom zat tot de ezel die de muizen at.

Mijn namiddagje met hem was minder spectaculair. Bestond voornamelijk uit ketnet-spelletjes op de I-pad alsook Pettson's inventions. Een mooie 'uitvindersapp' (met dank aan de tipgever!), waar Alrik ineens niet meer van weg te slaan was. Ik vind Alrik teruggetrokken, weinig communicatief. Als hij een probleem of een pijn meldt, kan hij dat moeilijk doen zonder erg boos te worden. Hij hééft dan ook pijn. De blauwe plek van het eerste clexane spuitje van vorige week, neemt zijn hele rechterbovenbil in beslag en als ik hem onder zijn oksels oppak zegt hij dat ik "veel te hard op zijn hart heb geduwd". Ik voel ook dat hij probeert zijn best te doen, dat hij daarom maar gewoon niet veel meer zegt...

De chemo die hij nu krijgt (cyclofosfamide) kan bloedingen veroorzaken in de blaas en moet grondig uitgespoeld worden. Hij krijgt dus nu voortdurend vocht toegediend en moet ongeveer om het half uur plassen. In een fles, zorgvuldig het volume genoteerd en met een teststrookje op bloedsporen getest.


Ondertussen bereiden we ons voor op een kortstondig familieverblijfje in het ziekenhuis. Morgenavond gaat Balder binnen. Ik blijf bij hem slapen. Maandag eerste uur wordt er dan 500 ml van zijn beenmerg opgezogen, gefilterd (voor de stukjes vet en bot) en naar Alrik gebracht...

Balder is bang. Hij heeft al een paar huilbuien gehad. "Ik wil niet naar het ziekenhuis..." Maar vandaag heeft hij geen tijd gehad om er aan te denken. Hij mocht mee met nonkel Mark, Joppe en Lou naar de opening van het Prinsessia-kasteel in Plopsaland!

Hierbij nog het beloofde rapport van de dag... Wetende dat het op dit moment niet zo veel belang heeft wat er allemaal wel en niet in het bloed zit van Alrik. Tenzij om te bepalen of hij bloedplaatjes of rood bloed moet bij krijgen:
   Hemoglobine: 8.0
   Witte bloedcellen: 2670
        - 67% neutrofielen (1800)
        - 18% lymfocyten (500)
        - 14% monocyten (400)
   Bloedplaatjes: 18000

Geen opmerkingen:

Een reactie posten