maandag 28 december 2015

De grote plas

Alriks handen en voeten zijn opgeblazen als ballonnetjes. Zijn gezicht, zijn beentjes, zijn rug. Alles zit vol. Hij weegt ongeveer 1,5 kg te veel. Dat is meer dan 10% van zijn lichaamsgewicht. Zijn bloeddruk is verhoogt. Hij krijgt nu al 3 dagen geen parenterale voeding meer. Hij heeft honger maar eten doet pijn. Hij heeft vreselijke dorst maar hij mag (bijna) niet drinken. Hij is één brok ellende. De witte bloedcellen zijn terug wat lager (440). Zijn bloedplaatjes zijn bijna helemaal op (nog 3000). Hij krijgt er nog bij, maar die verdwijnen onmiddellijk in de micro-lekken van zijn lever.

Maar toen kwam de kering.

Om 13u is hij beginnen plassen! Eindelijk. De vochtbalans aan 't einde van de dag blijkt voor 't eerst terug negatief. Er ging meer vocht uit Alriks lichaam weg dan er in kwam van het minimaal drinken, de medicatie, de bloedplaatjes... Hij had een relatief gewillige houding naar moeke toe, en daddy trof hem ook terug (iets) beter in zijn vel.

De acute angstwind luwt en gaat terug op in een constante bries.

8 opmerkingen:

  1. Hoi Anja,
    Ah oef, ben blij dat te lezen. Ik was hier al komen kijken en toen er niets verscheen werd ik alleen maar ongeruster, maar nu fijn om eerder positief nieuws te lezen.
    Nog een warme knuffel tegen de constante bries,
    Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ook hier toch wel opgelucht dit te lezen...
    veel moed, telkens opnieuw...
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pas beaucoup de mots pour exprimer mon admiration devant votre courage et la force de ce petit homme! Je pense à vous tout les jours et suis de tout cœur avec vous...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fieuw. . . wat een opluchting! ! ! Ik werd ook al een beetje ongerust omdat er geen post verscheen. Ik hoop dat hiermee de kentering is ingezet ! ! ! We blijven duimen en kaarsen branden voor Alrik (Mira zegt dan: "kaasje allik")
    groetjes, hadelijn en co.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Alrik,
    Jij bent echt een flinke kerel.
    Wij zijn nog nooit zo opgelucht geweest met een plas.
    We blijven verder duimen. Goede moed.
    Kusjes, Xavier en Griet

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze morgen kozen we als introductie voor de dag de muziek van West Side Story.
    Die Bernstein: wat een brio en wat een inventiviteit. De percussie doet ons dikwijls glimlachen.
    De levenslust spat ervan af, en vandaag was dat goed.
    Lutgarde

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben net terug van bij Alrik. Hij is zeker beter dan gisteren. Maar die levenslust, die miste ik vandaag enorm bij hem. "Ik ben verdrietig omdat..." en dan komt er één of andere futuliteit. Maar het verdriet is er wel.

      Verwijderen
  7. Kan me voorstellen dat er verdriet is! Knap dat hij dat zo kan verwoorden! Alrik, wonderlijk knappe jongen! Veel liefs, Els (D:)

    BeantwoordenVerwijderen