vrijdag 18 december 2015

Kerst op komst?

Een dag zonder koorts is een dag gewonnen. Iets minder diarree maar meer buikpijn. Pijnstiller deed wonderen. En Alrik heeft een beetje gegeten bij elke maaltijd. Het codewoord blijft: bananenprut (banaan met plattekaas en confituur geplet)! De intraveneuze voeding zal pas morgen beginnen. Om praktische redenen en ook omdat het nog niet heel dringend was.

De buikpijn joeg (zelfs) Juf Julie weg. Maar toen Alrik er door kwam, werd hij plots enthousiast over zijn idee om een week-schijf te maken, zoals we er thuis al eentje hadden uit een Dopido-boekje. Hij wilde ineens weer weten welke dag van de week het was. Net als thuis. Tof. Alrik heeft alle dagen van de week geschreven !


Deze morgen nog 160 witte bloedcellen. In het vroegste der scenarios zien we vanaf 25 december (T+10) terug een eerste stijging. Het aantal witte bloedcellen kan dan nog op een neer fluctueren tot er stilaan (hopelijk) een gestage stijging begint. Eenmaal de productie begonnen, is een te snelle stijging ook niet gewenst, want kan wijzen op infecties. In het traagste der (succesvolle) scenarios herbegint de stijging pas op T+30 of 11 januari (stress!). Als alles goed gaat, zal er rond 25 januari nog een punctie gedaan worden, om te zien van wie de stamcellen zijn die het bloed gemaakt hebben...

25 december. Kerstmis? Over een week al?? Ik heb mij nog nooit zo on-kerstig gevoeld als dit jaar. De nazomerse temperaturen zitten er ook voor iets tussen. We moeten dringend eens brainstormen hoe we er toch wat kerststemming kunnen inbrengen... voor Alrik én voor Balder. We hebben dit jaar geen naampjes getrokken voor cadeautjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten