vrijdag 11 december 2015

Dag T-3

Vandaag was Alrik een futloos, stil, zwijgend maar niet contrair ventje. Hij heeft willen proeven van het grenadine-experiment  voor de keppra (het vieze siroopje). Hij heeft zich laten leiden door de bewegingslisten van de kiné. Hij heeft de resem interessante spelletjes van 'Sinterklaas Kim' verkend, heeft één schep spinazie gegeten, de grote vloerpuzzel van tante Laura gemaakt op een laken, veel op de I-pad rondgehangen, niet gereageerd op de gekke bekken van tante Els op skype...

Lichtpunt: na mijn herhaalde vraag of ze niet alle siroopjes door pilletjes konden vervangen is het antwoord toch 'ja' gebleken. Voorlopig dus geen ochtend- en avonddramas meer wat dat betreft. Pillen slikken doet Alrik plichtsbewust en zonder morren.

Chemo 2 is begonnen*. Eentje waarbij ze misselijkheid beloofden. Het was nog maar een uurtje aan 't binnendruppelen toen hij al overgaf. Hij zat net klaar om te beginnen eten. Er kon toch een lepel spinazie in, maar daarmee was de kous wel af. Tot we (weer een paar uur later) op het lumineuze idee kwamen om naar een gekookt ei te vragen. Een gekookt ei kwam er en werd verorberd. Evenals het tweede gekookte ei dat daddy 's avonds meebracht. "Mag Alrik 3 eieren eten op een dag?" "Als hij maar iets eet", luidt het antwoord van de dokter. Lust hij chips? Meebrengen die handel.

De witte bloedcellen hebben de daling ingezet. De plaatjes zetten hun daling verder. Ik zal morgen nog eens een bloedrapport posten...


Chemo 1 (van zondag 6/12  tot en met donderdag (10/12): Busilvex
Chemo 2 (van vrijdag 11/12 tot en met zaterdag 12/12): Cyclofosfamide
Chemo 3 (zondag 13/12): Melfalan


1 opmerking:

  1. Tante Laura heeft een goede keuze gemaakt, hier is deze puzzel een echt toppertje. Veel moed. Jullie zijn in onze gedachten.

    BeantwoordenVerwijderen