woensdag 19 augustus 2015

Kamperen met cortisone

We hebben een heerlijke camping gevonden op een uur en een half rijden van ons huis. Veel plaats, heel veel rust, veel minzame blikken in de richting van onze schatjes. Zelfs een jonge grootmoeder die vandaag een bal kocht in de winkel om met Balder te kunnen spelen. Ze mist haar kleinzoontje... We zijn in Saint-André-Les-Alpes. 250 km bezuiden Pellafol. Een parapentemecca. En ja hoor, Raf heeft gisterenavond een vluchtje gedaan van bijna drie kwartier.
Alleen ons Alrikje... Hij is zo veeleisend. Meestal malcontent, ietwat onbeleefd. Tevreden maar asociaal als hij kan kleuren. Soms ook een momentje actief als hij nog maar kort geleden veel heeft gegeten. Maar meestal hongerig (voor snoep) of moe en drammerig. Balder zou zo'n geweldig speelkameraadje zijn voor hem, maar hij slaat het dikwijls af. Ook al maken ze nooit ruzie. Je vraagt je voortdurend af wat er van de pillen komt en wat van hem... en wat van zijn ziekte. Waar zijn we toch in verzeild geraakt!? Na de relatieve opluchting van de bloedresultaten van woensdag komt de somberheid weer opzetten en plaats innemen. Alriks gezicht blijft ook wel opzwellen en zijn buikje is rond gespannen. We vermoeden dat hij nu wel wat is bijgekomen, wat een voordeel is. Maar zijn milt neemt nog steeds veel plaats in. Dat voel ik inmiddels zelf ook.

Eén positief iets ook wel: hij verrast ons elke dag met zijn uitspraken. Hij pluist de Nederlandse taal uit en gebruikt voor elk ding het juiste woord.  Hij slooft zich ook dikwijls uit in het uitleggen hoe lief hij ons vindt, alsof hij toch ergens probeert te compenseren voor al die periodes waarin hij 'zaagt'... en zichzelf niet goed voelt neem ik aan. "Jullie drie zijn mijn drie dikke vrienden"  zei hij eens, toen we aan tafel zaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten