donderdag 26 november 2015

Geen blasten

Terwijl de schooljuf bezig was, kwam ik op de gang de assistent tegen, en kreeg ik de info die we gisteren gemist hebben wegens afwezigheid voor onderzoek tijdens de doktersronde. De eerste resultaten van het beenmerg tonen GEEN blasten. Oef. Toch zal de oorspronkelijke datum voor de transplantatie behouden blijven (dus niet vervroegd) zodat we tijd krijgen om het CMV (virus) verder te onderdrukken. 

Wat infectierisicos betreft: zolang er geen sprake is van langdurige aplasie, dat wil zeggen wekenlang ontbreken van witte bloedcellen (zoals na de chemo), zijn maskers, handschoenen en schorten niet nodig voor de bezoekers. 

En wat stond er op het menu vandaag? Juf Julie, een echocardiogram, een andere muziekjuf (de vonk sprong iets minder over) en 2 clowns. Alrik was bang van de clowns, maar dat voelden die haarfijn aan. Ze legden een doekje in het inkomgangetje en beloofden dat ze er niet voorbij zouden komen. Zelfs de zeepbellen moesten voor het doekje blijven. 

Ondertussen kwam er op school bij Balder een psychologe van Saint-Luc langs. De twee klasjes van Balder en Alrik zaten bij mekaar en luisterden naar wat er met Alrik aan de hand is. Ik kreeg achteraf een verslagje per telefoon. Iedereen wilde tekeningen maken voor Alrik, ze zouden ze plastificeren en cadeautjes maken voor de ouders. Balder had het woord genomen en helemaal uitgelegd hoe dat zat met al die prikjes. "Une chouette présence de Balder face à ses copains". Mama trots. Balder is zo'n tof kereltje. 

En de uitslagen van vandaag...
Witte bloedcellen: 2390
Plaatjes: 68 000
Hemoglobine: 8,6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten