maandag 30 november 2015

Afzien, opvoeden en vrolijk zijn

De laatste 'gezonde' week is begonnen. De chemomannetjes (uit het verhaaltje van Tim en de kapotte bloedfabriek) loeren al om de hoek. De Hickmankatheter zit nog steeds niet goed. Het bloed nog en elke dag moet het verband, lees: de plakkers, vervangen worden. Een energievretend moment met Alrikje die roept en schreeuwt dat het pijn doet. Gelukkig krijgt hij voor elke verbandwissel een beloning: een poppetje van Maya-de-bij. Hij heeft al een hele collectie bij elkaar verdiend... Vandaag moest er ook nog eens een 'keelwisser' bij: Met een lang oorstokje in de keel wrijven (op zoek naar besmettingen). Vreselijk ambetant. Nog een poppetje erbij.

Nee, de dag is niet goed begonnen. Een scène omdat hij niet van de griesmeelpap wou proeven. Gedoe voor het middageten. De opvoedingstaak gaat gewoon helemaal door, maar de tactiek van negeren is iets moeilijker in de besloten ziekenhuiskamer.

Gelukkig is het na de middag alleen maar beter geworden. Nonkel Wouter is een paar uurtjes gekomen. Alrik houdt niet van veranderingen, maar achteraf klonk het "Ik vind het leuk als nonkel Wouter komt". Toen was er nog de leuke muziekjuf, lekkere boterhammen met confituur, een douche... een vrolijke Alrik.



1 opmerking:

  1. Opvoeden voor gevorderden :) Knap hoor Anja, hoe jij dit doet! Els

    BeantwoordenVerwijderen