woensdag 2 maart 2016

Oedeem versie 3

Alrik ontwaakt sinds een week met gezwollen oogleden en wangen. Oedeem in het aangezicht. Als hij ook een rode huid zou hebben, zou de verklaring gelegen hebben in afstotingsreacties (graft-versus-host). Maar een rode huid heeft hij niet, dus blijven de dokters de verklaring ook schuldig... Tegelijk is zijn eetlust ook wat geminderd. Hij wordt terug kieskeuriger en vooral langdradiger aan de eettafel. Afwachten, heet het dan...

In elk geval komt de graft, het nieuwe beenmerg, wel echt op kracht. Een excellent rapport vandaag, zeker voor hemoglobine en bloedplaatjes!

En intussen vatten we weer een nieuwe levensfase aan. Dankzij veeeel hulp van moeke, vake en tante Els, ga ik terug halftijds werken. Kleurterjuf Céline brengt één of twee keer per week een uurtje constructieve variatie in de huiselijke kinderleventjes, maar er moet toch iemand van ons thuisblijven tijdens de les, voor redenen van aansprakelijkheid. De eigen muziek- en schilderkliedersessies draaien op volle toeren. Elk weekend houden we agendaberaad en puzzelen we de weekorganisatie ineen. Ons bouwproject krijgt ook terug wat aandacht. Het doet ons veel deugd om in onze opgeklaarde brousse en uit-te-kleden ruïne te vertoeven... Al is dat inmiddels ook een soort chronisch project geworden ;-).

Balder en de helikopter, Alrik en de uitkomende zaadjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten