zondag 4 oktober 2015

Puistjes. Urticaria.

Donderdag was de eerste dag dat Alrik geen cortisone geslikt had. Hij neemt nu elke 2 dagen 1 capsuleke van 4 mg. Zaterdag was dus de tweede dag zonder cortisone. En wat blijkt: donderdagavond stonden zijn wangen plots vol netelachtige uitslag, en zaterdag is het erger geworden. Zijn oortjes erbij. Helemaal rood, een beetje gezwollen en met bleke bultjes. Toen ik er even aan kwam met de vraag of het pijn deed, wendde hij zich af en zei hij dat ik niet mocht trekken.
Wat krijgen we nu weer? Terug die uitslag van voor de cortisone, maar dan op zijn gezicht deze keer in plaats van op zijn buik en rug? En wat heeft dat dan te betekenen? Op het internet spreken ze bij JMML van 'maculopapular rash'. Maar daar lijkt het niet op. Het is urticair (netel-achtig).
Woensdag te bespreken.

1 opmerking:

  1. Veel sterkte in de veelheid aan indrukken die op jullie afkomen! Niet te weten en telkens nieuwe informatie krijgen die dan dikwijls nog alleen maar aanwijzingen zijn terwijl niemand echt duidelijkheid kan brengen. Laat weten als we iets kunnen betekenen he!

    BeantwoordenVerwijderen